Vos posem el text de la FEV on es reivindica la NO supresió d'unitats en valencià. En la nostra comarca afectarien als centres: CEIP Villar Palsí, CEIP Maestro tarazona, CEIP Maria Yocasta i CEIP Baladre.
Instem al Consell que especifique quines són les escoles on pretén suprimir unitats educatives en valencià
Data: 17/01/2014 22:43
El 18,5% dels centres educatius que ofereixen ensenyament en valencià corren el risc de perdre unitats en la nostra llengua.
Dijous 16 de gener l'entitat cívica va presentar un informe sobre les unitats educatives en valencià que la Conselleria d'Educació havia proposat suprimir a l'arranjament escolar del curs 2014-2015. El document de l'arranjament és públic i Escola Valenciana ha fet el treball de detallar les unitats d'Infantil i Primària en valencià que l'administració educativa ha proposat suprimir (adjuntem el text de l'arranjament escolar).
Així mateix, Escola Valenciana va sol·licitar el divendres 17 de gener, novament, una reunió amb la consellera d'Educació en la qual adjunta l'informe presentat en roda de premsa, que volia presentar en mà el passat 14 de gener a la pròpia conselleria però que va ser impossible perquè la instància educativa va anul·lar a última hora la reunió.
"Escola Valenciana continua esperant la contestació de M. José Català, el que està en joc és l'educació de qualitat dels nostres fills i filles, de l'alumnat, per tant, és una responsabilitat que qualsevol Govern no pot eludir", ha comentat Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana.
Des de l'entitat cívica es vol remarcar que el document que ha elaborat es basa en l'arranjament proposat per la Conselleria d'Educació, per tant és paradoxal que el vicepresident José Ciscar diga que són 56 les unitats públiques que proposen eliminar, una xifra elevada que també caldria revisar: "Tant de bo poguérem anunciar que ha baixat la xifra d'unitats que perillen ser suprimides, però hi ha un factor clau i és que al nostre informe es detallen els noms de tots els centres afectats i el vicepresident de la Generalitat Valenciana no ha explicitat el nom dels 56 centres que, en teoria, tenen el risc de perdre unitats tant en castellà com en valencià".
Escola Valenciana insta a la transparència i demana que aquest tema no es convertisca en una xifra superficial: "El dia que s'entenga que els alumnes són persones i no xifres podrem començar a parlar de forma coherent", ha apuntat Vicent Moreno.
En la roda de premsa d'inici de curs que va realitzar al mes de setembre de 2013 la consellera M. José Català, va exposar que per a aquest curs hi ha 643 centres que tenen integrat únicament el programa d'ensenyament en castellà, l'actual PPEC; 451 centres que imparteixen exclusivament el programa d'ensenyament en valencià, l'anomenat PPEV; i 279 centres que tenen doble línia.
Escola valenciana insisteix que, segons l'arranjament escolar, que es pot consultar, hi ha 135 escoles d'ensenyament en valencià afectades per supressió d'unitats en llengua pròpia. 69 dels centres són de línia única en valencià, per tant, si les al·legacions corresponents no són ateses, perdran directament unitats educatives d'ensenyament en valencià. Els 66 centres restats tenen doble línia i cal que es valore si desapareix la unitat en castellà o la unitat en valencià. En conjunt, les escoles que veuen perillar les unitats en valencià corresponen al 18,5% del còmput global de centres que ofereixen ensenyament en valencià, 730 del total de centres educatius del País Valencià.