dimecres, 1 de setembre de 2010

VINE A LA FESTA PEL VALENCIÀ - 9 d'octubre de 2010

La primavera del 1986 es feren les primeres Trobades d'Escoles en Valencià. Des d'aleshores, cada any les festes anuals per la llengua s'han succeït i s'han estés, des d'unes poques comarques inicials, fins a tot el País Valencià.
 Enguany, doncs, estem celebrant la 25a edició de les primeres Trobades, els actes lúdics i reivindicatius d'estima per la llengua més arrelats a la societat valenciana, que reuneixen les persones que estimem, que parlem i sentim, que llegim i escrivim, que aprenem i transmetem la nostra llengua.
Vora 220.000 pares, mares, alumnes, mestresi professors que feu possible les Trobades comarcals.
Les celebracions dels 25 anys de Trobades començaren el passat febrer a la Nit d'Escola Valenciana i tingueren el seu punt àlgid de març a juny amb les 21 Festes per la Llengua que van vestir amb el lema "Tu tens la clau"
el nostre territori de sud a nord. Ara volem tancar aquesta celebració tan significativa el dia més simbòlic per als valencians i valencianes, el 9 d'Octubre.
Els protagonistes d'aquest homenatge a l'activisme cívic sou vosaltres. Per aquest motiu volem comptar amb la vostra participació per fer d'aquesta festa un esdeveniment únic. És per això que volem recuperar l'esperit
de col•lectivitat que es va aconseguir l'any 1995, quan es va fer el mural Estimem la nostra llengua, creat per Xavier Mariscal.
La festa col•lectiva de l'ensenyament en valencià torna a la ciutat de València per demostrar en la capital del País que existeix la diversitat i la força comarcal, una manera de treballar en xarxa de forma descentralitzada i alhora
amb un pont de treball en comú: l'ensenyament en valencià.
Volem que a València es visualitze el treball de les comarques a través dels tallers que heu organitzat amb il•lusió i esforç a la Trobada 2010 de la vostra comarca, a través de la vostra presència i sobretot volem agrair-vos el bon quefer diari com a centre educatiu des d'aquesta entitat que es vostra i a la qual li doneu vida vosaltres: Escola Valenciana.
Tallers per a xiquets i xiquetes de totes les comarques valencianes, actuacions a l'escenari, una Fira d'Entitas i la vivesa de l'escultura "La clau que obri tots els panys", creada per a l'ocasió pel prestigiós artista de renom  internacional Manuel Boix, faran d'aquesta festa pel valencià la vostra festa. A la nit el grup de música en valencià
de referència, Obrint Pas, tancarà els actes amb un concert molt especial de celebració.

Tots i totes tenim una cita a València: 9 d'octubre.Per a quasevol consulta no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres:
escola.v@fev.org / 96 347 27 83